Adres email
hasło
Zarejestruj się
/
Przypomnienie hasła
Czytelnia
Ludzie morza
Nowości w serwisie
Wieści z oceanów
Imprezy
Kalendarium
Rejs po historii
Kulinaria
Twoja Tuba
Recenzje książek
Poradniki
Śródlądzie
Ciekawostki
Słownik
Sport
Nauka, odkrycia, przyroda
Żeglarstwo, podróże, wyprawy
Marynarka wojenna
Statki, porty, offshore
Miejsca
Ciekawe miejsca
Propozycje tras
Mariny
Ludzie
Wszyscy użytkownicy
Skipperzy
Firmy
Wykonawcy szant
Jachty i rejsy
Wolne koje (rejsy)
Relacje z rejsów
Jachty
Modele jachtów
Armatorzy
Czarter Jachtów
Sklepik
Tawerny i kambuz
Tawerny
Przepisy
Drinki
Imprezy
Szanty
Wykonawcy szantowi
Piosenki żeglarskie
Sport
Sportowe wieści
Nadchodzące regaty
Relacje z regat
Ogłoszenia
HOME
/
Tawerny i kambuz
/
Przepisy
TYP: a1
Przepisy
Znajdź przepis:
Sortowanie:
Ostatnio dodane
Nazwa
Oceny
Zdrowe frytki z batatów
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Artur Wójtowicz
Bataty obieramy, płuczemy i kroimy w podłużne frytki.Polewamy oliwą i posypujemy z każdej strony przyprawami oraz mąką kukurydzianą (najlepiej wymieszać (...)
Kanapki z łososiem
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
wiewiórka
Pokroić bagietkę, posmarować masłem i serkiem. Na każdej kanapce ułożyć kawałek ryby i posypać posiekanym koperkiem. Przed jedzeniem pokropić sokiem (...)
Fasolka po bretońsku
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
wiewiórka
Fasolę należy opłukać i moczyć przez całą noc. Później zalać wodą i gotować na małym ogniu z solą i pieprzem. (...)
Marynowane pieczone ryby
poziom trudności:
średnie
czas przygotowania:
do 1 godziny
Piotr Geissler
Ryby upiec na grillu lub w piekarniku. W oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, marchew, seler, pietruszkę, czosnek, pieprz, rozmaryn i liście (...)
Spaghetti z małżami na sposób z okolic Sibenika
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Piotr Geissler
Ugotować spaghetti "al dente". Małże podsmażyć na oliwie. Dodać posiekany czosnek, natkę pietruszki i wlać wino. Gdy wino się zagotuje, (...)
Przystawka "grecka"
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Konto usunięte
Ser kroimy na małe kosteczki, suszone pomidory, paprykę na małe kawałki. Dodajemy oliwki i kapary, mniej więcej każdego z tych (...)
Frytki z serem żółtym
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tomasz Jabłoński
Jak przyrządzamy frytki każdy wie. Usmażone frytki solimy i posypujemy startym serem żółtym. Serwujemy z keczupem lub majonezem. Danie super (...)
Myszki i muchomorek
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Justysia A.
Przepis dla niejadków. Z jajka obciąć końcówki - tak aby można je było postawić na talerzu. Na górze jajka położyć (...)
Przekąska z tuńczyka
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tomasz Jabłoński
Porcjowe talerzyki wykładamy liśćmi sałaty. Na nich kładziemy równe porcje tuńczyka. Całość polewamy majonezem, przybieramy pokrojonym w cząstki pomidorem i (...)
Przepisy
Kategorie
Regiony
Na jacht
Drinki
Chleb, bułki i bułeczki (2)
Ciasta i ciasteczka (3)
Dania grillowe i biwakowe (6)
Dania mięsne (9)
Desery (5)
Makarony (11)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (15)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (10)
Zapiekanki (4)
Zupy (9)
Wszystkie (109)
Kuchnia francuska (3)
Kuchnia polska (27)
Kuchnia śródziemnomorska (29)
Chleb, bułki i bułeczki (1)
Ciasta i ciasteczka (1)
Dania grillowe i biwakowe (2)
Dania mięsne (7)
Desery (4)
Makarony (10)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (9)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (8)
Zapiekanki (3)
Zupy (7)
Bez alkoholu (5)
Brandy (3)
Gin (6)
Koniak (6)
Rum (16)
Wino (6)
Z likierem (12)
Z whisky (4)
Z wódką (18)
TYP: a2
TYP: a3