TYP: a1

Jajecznica Kapitańska

Koszta
niskie
Trudność
łatwe
Porcje
1-2 porcje
Czas
do 1 godziny

Jajka -6 szt

Masło lub smalec z gęsi - 1 łyżka

Suszone pomidory w oleju - kilka szt

Oliwki czarne w zalewie - kilka szt.

sól i pieprz do smaku

gałązka (natka) piertruszki - do udekorowania

Rozgrzać tłuszcz na patelni, wrzócić na tłuszcz pokrojone suszone pomidory oraz pokrojone czarne oliwki.

Po ok. 1 minucie wbić jajka i rozmieszać. Doprawić solą i pieprzem i ciągle mieszając smażyć do ulubionej konsystencji.

Podawać udekorowane natką pietruszki.

Zdjęcia użytkowników

Filmy użytkowników

0 2
Komentarze
Smakosze dania
dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3