TYP: a1

Fasolka po bretońsku

Koszta
niskie
Trudność
łatwe
Czas
do 30 minut
40 dkg fasoli "jaś" 20 dkg boczku wędzonego 20 dkg kiełbasy wiejskiej 1 cebula koncentrat pomidorowy duży mąka przyprawy majeranek natka pietruszki liść laurowy ziele angielskie
Fasolę należy opłukać i moczyć przez całą noc. Później zalać wodą i gotować na małym ogniu z solą i pieprzem. Wędzony boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulką. Na koniec oprószyć mąką i podsmażyć. Gdy fasola będzie już miękka odlać nadmiar wody, dodać podsmażony boczek z kiełbasą i cebulą oraz koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku. Gotowe!
0 0
Komentarze
Zbigniew Stankiewicz: TYPOWA POTRAWA ŻEGLARZY - DAJE SILNE WIATRY
sobota, 23 czerwca 2018, 13:01 Skomentuj
0 0
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3