TYP: a1

Deser z galaretek

Koszta
niskie
Trudność
łatwe
Porcje
3-4 porcje
Czas
do 1 godziny
Składniki: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka winogronowa serek homogenizowany, np. Danio 100g rodzynek kiść winogron 1/2 łyżeczki żelatyny
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Żelatynę zalewamy łyżeczką gorącej wody i mieszamy do spęcznienia, dodajemy ją do serka homogenizowanego. Na dno szklanych pucharków wysypujemy po łyżce rodzynek, zalewamy tężejącą galaretką winogronową. Odstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki, by mocniej stężała (nie musi być idealnie sztywna). Na tę warstwę wykładamy po 2-3 łyżki serka homogenizowanego, na wierzchu układamy winogrona. Zalewamy tężejącą truskawkową galaretką i odstawiamy znów do całkowitego tym razem stężenia. Podajemy na deser. Możemy ozdobić pucharki bitą śmietaną.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3