Największe samochodowce mogą przewozić
jednorazowo nawet po sześć i pół tysiąca aut

Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał.
Bądź pierwszy!"

Zdjęcia potrawy

Nikt jeszcze nie dodał tutaj swojego zdjęcia

Szantowe miejsca


Concept Sailing - Rejsy morskie jachtem Nashachata II

Krewetki w sosie czosnkowym


Rodzaj przepisu: Ryby i owoce morza
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: średnie
Koszta: średnie
Ile porcji: 3-4 porcje
Składniki: 2 łyżki oleju do smażenia
szczypta pieprzu
szczypta soli
50 dag makaronu
3 dag masła
10 łyżek śmietany kremówki
4 ząbki czosnku
pietruszka (natka)
1 cytryna
50 dag krewetek koktajlowych
Dodane przez:

2 łyżki masła i 2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni. Do tego wrzucić 4 ząbki czosnku przepuszczonego przez praskę i według uznania i smaku - chili. Przesmażyć. Następnie dodać ok 0,5 kg krewetek koktajlowych. Smażyć ok 10 min.Przyprawić solą, pieprzem (kolorowym) i sokiem z połowy cytryny. Dodać 250 mg gęstej śmietany i dusić jeszcze z 10 min.
W międzyczasie ugotować makaron (grube rurki) al dente. Na półmisek wyłożyć makaron następnie krewetki, całość sowicie posypać natką. Pychotka.
Danie można podgrzewać - smakuje tak samo jak zaraz po ugotowaniu.

Dodaj komentarz:
Tytuł:
Treść:
    
Projekt współfinansowany ze środków Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka. Projekt Realizowany pod nadzorem PARP.