W 2015 roku przez Morze Śródziemne przeprawiło się ponad
100,000 afrykańskich uchodźców.

Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał.
Bądź pierwszy!"

Zdjęcia potrawy

Nikt jeszcze nie dodał tutaj swojego zdjęcia

Szantowe miejsca


Krewetki w sosie czosnkowym


Rodzaj przepisu: Ryby i owoce morza
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: średnie
Koszta: średnie
Ile porcji: 3-4 porcje
Składniki: 2 łyżki oleju do smażenia
szczypta pieprzu
szczypta soli
50 dag makaronu
3 dag masła
10 łyżek śmietany kremówki
4 ząbki czosnku
pietruszka (natka)
1 cytryna
50 dag krewetek koktajlowych
Dodane przez:

2 łyżki masła i 2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni. Do tego wrzucić 4 ząbki czosnku przepuszczonego przez praskę i według uznania i smaku - chili. Przesmażyć. Następnie dodać ok 0,5 kg krewetek koktajlowych. Smażyć ok 10 min.Przyprawić solą, pieprzem (kolorowym) i sokiem z połowy cytryny. Dodać 250 mg gęstej śmietany i dusić jeszcze z 10 min.
W międzyczasie ugotować makaron (grube rurki) al dente. Na półmisek wyłożyć makaron następnie krewetki, całość sowicie posypać natką. Pychotka.
Danie można podgrzewać - smakuje tak samo jak zaraz po ugotowaniu.

Dodaj komentarz:
Tytuł:
Treść: