Adres email
hasło
Zarejestruj się
/
Przypomnienie hasła
Czytelnia
Ludzie morza
Nowości w serwisie
Wieści z oceanów
Imprezy
Kalendarium
Rejs po historii
Kulinaria
Twoja Tuba
Recenzje książek
Poradniki
Śródlądzie
Ciekawostki
Słownik
Sport
Miejsca
Ciekawe miejsca
Propozycje tras
Mariny
Ludzie
Wszyscy użytkownicy
Skipperzy
Firmy
Wykonawcy szant
Jachty i rejsy
Wolne koje (rejsy)
Relacje z rejsów
Jachty
Modele jachtów
Armatorzy
Czarter Jachtów
Sklepik
Tawerny i kambuz
Tawerny
Przepisy
Drinki
Imprezy
Szanty
Wykonawcy szantowi
Piosenki żeglarskie
Sport
Sportowe wieści
Nadchodzące regaty
Relacje z regat
Ogłoszenia
HOME
/
Czytelnia
/
Kulinaria
TYP: a1
Artykuły - Kulinaria
Śledzie Wingertowej
sobota, 5 maja 2012
MZ
Arek przez lata marzył o własnym jachcie. Nie zniechęcały go opinie przyjaciół, którzy starali mu się ten „wariacki” pomysł wybić z głowy, udowadniając, że o wiele prościej i taniej jest jacht czarterować.
Makaron z kurkami
sobota, 28 kwietnia 2012
MZ
Cały problem z Wojtkiem polegał na tym, że nie mógł on się zdecydować, co też lubi bardziej, czy żeglarstwo, czy też wędrówkę pieszą.
Wielka Armada i gruszki w czerwonym winie
sobota, 21 kwietnia 2012
MZ
Ciągłe rajdy angielskich korsarzy, którzy pustoszyli i rabowali zamorskie terytoria Hiszpanii, rozwścieczały Arcykatolickiego króla Filipa II.
Szynka w cieście chlebowym
sobota, 14 kwietnia 2012
MZ
Potężne uderzenie wyrzuciło go z koi. Zasnął jedynie na chwilę, pozostawiając jacht opiece samosteru.
Śledzie w oleju Jacoba Roggeveena
sobota, 7 kwietnia 2012
MZ
Wiatr był umiarkowany, wszystko potwierdzało nazwę „spokojny” dla tego ogromu oceanu. Trzy holenderskie statki niczym niepokojone pokonywały bezmiar wód.
Rizotto z kurkami
sobota, 31 marca 2012
MZ
Jacht spokojnie zawinął do mariny w Poreču. Choć była to już druga połowa września, to aura przypominała raczej środek lata, ani jednej chmury na niebie i co gorsze dla żeglarzy, ani jednego podmuchu wiatru.
Łosoś z rusztu
sobota, 24 marca 2012
MZ
Postój przy tym nabrzeżu był wprawdzie niezbyt komfortowy, bowiem nie jest przyjemnie sąsiadować z kilkoma kutrami rybackimi, ale Matt nie miał zamiaru szukać innego miejsca.
Placki ziemniaczane – mimo wszystko!
sobota, 17 marca 2012
MZ i TJ
Zatoka była zaiste piękna, kolor wody szmaragdowy, brzeg porastały rozłożyste pinie, a słońce stojące wysoko powodowało, ze wokół unosił się ich charakterystyczny zapach.
Smak kawioru i szampana
sobota, 10 marca 2012
MZ
Jak co roku, gdy pierwsze marcowe słońce oświetlało szczyty Tatr, Andrzej zapraszał swoich przyjaciół, z którymi spędził sporo czasu pod żaglami do swojego niewielkiego góralskiego domu.
Cydrowy grzaniec
sobota, 3 marca 2012
MZ i MP
Jiřik nie wiedział, czemu gdy się witał ze swoimi polskimi znajomymi, jego imię wywoływało śmiech. Ten śmiech był raczej życzliwy. Jiřik był bowiem powszechnie lubiany.
<
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
>
kategorie artykułów
Wszystkie
(8632)
Ludzie morza
(138)
Nowości w serwisie
(399)
Wieści z oceanów
(1971)
Imprezy
(2371)
Kalendarium
(980)
Rejs po historii
(202)
Kulinaria
(162)
Twoja Tuba
(181)
Recenzje książek
(344)
Poradniki
(341)
Śródlądzie
(331)
Ciekawostki
(1043)
Słownik
(151)
Sport
(18)
TYP: a3
popularne artykuły
Ogon makreli a prawa fizyki... (243)
Rozbitkowie i wielki napis HELP (170)
Atalanta: nie płaćcie piratom! (160)
Uczciwy, jak somalijski pirat (142)
Kup pan grecką wyspę! (142)
Paweł Tarnowski wygrywa regaty Pucharu Świata. Brąz Przybytka i Piaseckiego! (80)
Kawał ichtiozaura... (65)
Nasz pingwin wygrał – duma! (52)
Kalendarium: 20 kwietnia
Bruno Peyron na "Commodore Explorer" zakończył w Breście rejs dookoła świata z wynikiem 79 dni.
wtorek, 20 kwietnia 1993
Na rynku wydawczniczym ukazał się pierwszym numer magazynu "Yachting World".
piątek, 20 kwietnia 1894