TYP: a1

Czat na żywo z zawodnikami Velux 5 Oceans

środa, 16 marca 2011
Ainhoa Sanchez/w-w-i.com
Ainhoa Sanchez/w-w-i.com
Z każdym z zawodników będzie można w przyszłym tygodniu porozmawiać na żywo przez pół godziny. Ze Zbigniewem "Gutkiem" Gutkowskim we wtorek, 22 marca, o godzinie 18.00 UTC (19.00 czasu polskiego).


Osoby kibicujące regatom VELUX 5 OCEANS oraz polskiemu zawodnikowi biorącemu w nich udział będą miały niepowtarzalną szansę zadać pytania Gutkowi - oraz również innym skipperom w trakcie internetowych czatów na żywo. Przed startem czwartego etapu regat z Punta del Este do Urugwaju do Charleston w USA każdy z zawodników przez pół godziny będzie odpowiadał na pytania fanów z całego świata dotyczące udziału w tym niezwykłym wokółziemskim wyścigu.

Wszystkie czaty odbędą się we wtorek 22 marca oraz w środę 23 marca na stronie internetowej klasy Eco 60 www.eco60.net.

Dyrektor ds. komunikacji regat VELUX 5 OCEANS, Tim Kelly, powiedział: "Chcemy, aby kibice mieli możliwość jak najbliższego kontaktu z zawodnikami - bliższego niż kiedykolwiek. Staramy się realizować to poprzez materiały przekazywane bezpośrednio z jachtów w trakcie każdego z etapów. Moim zdaniem czat na żywo to kolejny sposób zbliżenia zawodników i fanów żeglarstwa".

Daty i godziny czatów:
  • Zbigniew "Gutek" Gutkowski: wtorek, 22 marca, 18.00 UTC (19.00 czasu polskiego)
  • Chris Stanmore-Major: wtorek, 22 marca, 1830 UTC (19.30 czasu polskiego)
  • Brad Van Liew: środa, 23 marca, 2300 UTC (24.00 czasu polskiego)
  • Derek Hatfield: środa, 23 marca 2330 UTC (czwartek 24 marca, 00.30 czasu polskiego)
Czat z Bradem Van Liewem, Derekiem Hatfieldem i Chrisem Stanmore-Majorem będzie prowadzony po angielsku, natomiast Zbigniew "Gutek" Gutkowski przez pierwsze 20 minut będzie odpowiadał na pytania po polsku, a przez ostatnie 10 minut po angielsku. Każdy, kto chciałby wziąć udział w czacie, musi wejść na stronę klasy Eco 60 o podanej godzinie i tam będzie mógł przyłączyć się do rozmowy.

Czwarty etap regat VELUX 5 OCEANS startuje z Punta del Este o godzinie 13.00 czasu lokalnego (16.00 UTC, 17.00 czasu polskiego) w niedzielę, 27 marca.

Źródło: www.velux5oceans.com
TYP: a3
0 0
Komentarze
TYP: a2

Kalendarium: 12 April

Odbył się chrzest jachtu "Politechnika Śląska", którą później zmieniono na "Asterias"; powstał staraniem śląskich studentów kierowanych przez Andrzeja Kurzeję.
sobota, 12 kwietnia 1975
Z Gibraltaru na jachcie "Tethys" startuje w rejs przez Atlantyk Krzysztof Grabowski.
niedziela, 12 kwietnia 1959