TYP: a1

Ciasto kokosowe

Koszta
niskie
Trudność
średnie
Czas
do 1 godziny
3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 mały proszek do pieczenia 1 szklanka maślanki posypka: 2 opakowania wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany kremówki
Ciasto: ubijamy mikserem jajka z cukrem dodajemy maślankę a następnie mąkę z proszkiem wylewamy na wysmarowaną blachę. Ciasto posypujemy po wierzchu posypką z wiórek i cukru i pieczemy 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni(pilnujemy aby wiórki się nie spaliły można po 15 min. zmniejszyć temperaturę), po upieczeniu wyciągamy i w blaszce polewamy po wierzchu śmietaną prosto z kartonika czy woreczka.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3