TYP: a1

Bucattini z tuńczykiem

Koszta
średnie
Trudność
łatwe
Porcje
3-4 porcje
Czas
do 30 minut
400 g makaronu bucattini puszka pomidorów bez skórki puszka groszku konserwowego puszka tuńczyka w sosie własnym 2 cebule 2 ząbki czosnku parmezan opakowanie fix knorr do spaghetti zioła prowansalskie
Bardzo proste i łatwe w przygotowaniu danie na jacht. Podaję przepis: Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni. Dodać pokrojony drobno czosnek i pokrojone w kostkę pomidory. Sos zagęścić paroma łyżkami fix norr do spaghetti. Zmiksować sos za pomocą blendera. Doprawić. Dodać tuńczyka i groszek konserwowy. Tak przygotowanym sosem polać makaron. Posypać startym parmezanem.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3