TYP: a1

Warzywne szaszłyki z grilla

Koszta
niskie
Trudność
łatwe
Porcje
3-4 porcje
Czas
do 1 godziny
20 szt grzybów shitake (mogą być pieczarki) 2 papryki czerwone 1 paczka cebuli szalotki 2 cukinie pokrojone w kostkę 2 łyżki przyprawy Delikat Moc koperku i pietruszki KNORR 100 ml ketchupu pikantnego 50ml oleju sezamowego 1 kłącze startego imbiru 2 ząbki czosnku 10 g ziarna sezamowego 2 łyżki miodu
Cebulę obierz i przekrój na pół, a paprykę pokrój wkostkę 2 cm x 2cm. Wymieszaj ketchup, przyprawę Delikat, czosnek, imbir, olej sezamowy oraz miód tworząc w misce marynatę. Pokrój pozostałe warzywa, dodaj je do reszty składników i dokładnie wymieszaj. Warzywa nadziewaj naprzemiennie na patyki. Szaszłyki grilluj, cały czas obracając je tak, aby się nie przypaliły. Podawaj posypane ziarnami sezamu.
0 0
Komentarze
Smakosze dania
dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3