TYP: a1

Karkówka z grilla

Koszta
średnie
Trudność
średnie
Porcje
5-6 porcji
Czas
dłużej niż 2 godziny
plastry karczku 1/3 szkl. piwa 1/s słoiczka koncentratu pomidorowego cebula Ziarenka Smaku Winiary pieprz łyzka przyprawy do grilla Winiary wykałaczki
Plastry mięsa zamarynować w marynacie z połączenia piwa, koncentratu i przypraw. Obłożyć plastrami cebuli. Zostawić na min 3 godz. w lodówce. Wyciągnąć i pokroić plastry w paseczki i zapleść warkocze spinając wykałaczkami. Piec na tackach aluminiowych. Powstaje pyszna i krucha karkówka!
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3