TYP: a1

Caprese

Koszta
niskie
Trudność
łatwe
Porcje
1-2 porcje
Czas
do 30 minut
Ser mozarella, pomidory, świeża bazylia, oliwa z oliwek, mogą być oliwki
Sałatka dość znana, ale do zrobienia na jachcie, zwłaszcza będąc we Włoszech - idealna! Naprawdę warto spróbować tamtejszej mozarelii, bo jej smak w kraju, z którego pochodzi, diametralnie różni się od tego, jaki znamy z Polski. Na mozarellę pokrojoną w plastry kładziemy soczyste pomidory, również pokrojone w ten sposób i posypujemy listkami świeżej bazylii. Można dodać też oliwki. Całość skrapiamy oliwą z oliwek. Tym bardzo prostym sposobem otrzymujemy pyszne danie w kolorach włoskiej flagi.
0 0
Komentarze
Smakosze dania
dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3